Český paralympijský tým představil kampaň k Paříži

pátek, 26. dubna 2024, 11:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

K letošním paralympijským hrám v Paříži připravil Český paralympijský tým kampaň „Stejní, ale jiní!“. 

Již několik dní jezdí po Praze obrandovaná paralympijská tramvaj, zdroj: Český paralympijský tým

Již několik dní jezdí po Praze obrandovaná paralympijská tramvaj, zdroj: Český paralympijský tým

Český paralympijský tým si k letošním paralympijským hrám v Paříži připravil kampaň nazvanou „Stejní, ale jiní“. Jejím cílem je upozornit na to, že paralympionici mají stejné sportovní nasazení i tvrdý trénink jako zdraví sportovci, na rozdíl od nich ale musí při svém sportovním výkonu překonávat o pár překážek navíc.

„Držíme se hesla sport je jenom jeden, vždyť parasport přináší úplně stejné emoce, bez rozdílu. Chceme, aby fanoušci vnímali parasportovce jako špičkové atlety, aby jejich závody a zápasy prožívali, aby jim na jejich výkonech opravdu záleželo. Věříme, že naše kampaň k tomu může výrazně pomoct,“ říká Zbyněk Sýkora, předseda Českého paralympijského výboru. 

Kampaň připravila kreativní agentura VML. „Chtěli jsme poukázat na to, co parasport a běžný sport spojuje, ale zároveň s nadsázkou a černým humorem upozornit na rozdíly,“ vysvětluje Tereza Eliášová, ředitelka marketingu a médií ČPV. 

Prvním výstřelem kampaně je speciální paralympijská tramvaj, která již několik dní brázdí ulice Prahy. Naplno pak kampaň vypukne v průběhu léta a skončí po paralympijských hrách v Paříži. Připraveny jsou i dva televizní spoty, které vznikly s produkcí Stink Films a v režii Veroniky Jelšíkové. Hudbu k nim složil režisér Ivan Zachariáš. 

Český tým má na paralympiádu v Paříži momentálně zajištěných 20 míst. Hry odstartují 28. srpna a potrvají do 8. září

-stk-